fbpx
CoronavirusFinancieelNaast het nieuwsProfessional

Virgin Australia heeft nog twee bieders in de race

Virgin Australia heeft de volgende stap bereikt in het verkoopproces. Van alle biedingen zijn er nog twee over waar de maatschappij veel kans in ziet: Bain Capital en Cyrus Capital Partners.

Bieders

“In het weekend tot en met vandaag hebben we de voorstellen van de op de shortlist geplaatste bieders beoordeeld en hun voorstellen met hen besproken om ervoor te zorgen dat er een grondige en alomvattende beoordeling is uitgevoerd. Vrijdag werden vijf niet-bindende indicatieve voorstellen ontvangen, en daar zijn nu nog twee voorkeurbieders uitgekomen”, aldus Vaughan Strawbridge, een van de curators van Virgin Australia.

Ervaring

De twee curators zijn van mening Bain Capital en Cyrus Capital Partners de financiën goed op orde hebben en de twee bedrijven hebben veel ervaring in de luchtvaart. Cyrus Capital was één van de bedrijven die het inmiddels failliete Flybe aankocht in 2019.

Concurrentie

De komende weken zal er verder worden gewerkt met Bain Capital en Cyrus Capital in de aanloop naar de bindende definitieve aanbiedingen. Op 30 juni moet er een bindende overeenkomst worden gesloten. “De sterke interesse van alle partijen heeft geleid tot de concurrentiespanning die we hebben gezocht en die belangrijk is voor een proces als dit”, aldus de maatschappij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button