737 MAXBoeingNieuwsProfessionalTUIVliegtuigtype & -bouwer

TUI bereikt akkoord met Boeing over compensatie 737 Max

TUI heeft een akkoord bereikt met Boeing over de compensatie omtrent de 737 Max. Hoewel de details van de overeenkomst vertrouwelijk zijn, dekt deze vergoeding volgens TUI een aanzienlijk deel van de financiële impact.

Vergoeding

De vergoeding wordt de komende twee jaar gerealiseerd. Verder is het leveringsschema van de 61 Max’en die TUI op bestelling had staan, herzien. De vliegtuigen zullen later geleverd worden, waardoor de maatschappij wat financiële ruimte krijgt in de coronacrisis.

Eerlijk

“We hebben een eerlijke overeenkomst bereikt die onze langdurige relatie met Boeing versterkt. De overeenkomst biedt TUI een vergoeding voor een groot deel van de kosten die zijn gemaakt als gevolg van het aan de grond houden van de 737 MAX. Het nieuwe leveringsschema biedt ons aanzienlijke flexibiliteit omdat we de komende jaren minder nieuwe vliegtuigen zullen aannemen. Hierdoor kan TUI haar vlootplan snel aanpassen aan de huidige uitdagende marktomgeving. Het ondersteunt ons plan om de vliegtuigvloot te verkleinen en de kapitaalvereisten voor vliegtuiginvesteringen in de Groep te verminderen”, zegt Fritz Joussen, CEO van TUI Group.

Vliegverbod

In maart 2019 werd wereldwijd een vliegverbod opgelegd voor de 737 Max. De luchtvaartmaatschappijen van TUI hadden toen 15 Max-toestellen in de vloot en er stonden nog acht leveringen van het type gepland. Het afgelopen boekjaar liep TUI bijna driehonderd miljoen euro mis door het vliegverbod.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/