CoronaCorona impact passagiersNieuwsOverig nieuwsVeiligheid

Tweede coronagolf niet meer gedekt bij annuleringsverzekeringen

Verzekeraars hebben de annuleringsdekking van hun reisverzekeringen zodanig aangepast dat een nieuwe corona-uitbraak niet gedekt is. Dat blijkt uit onderzoek door MoneyView.

Tweede golf

Nu de reisbeperkingen langzaamaan worden opgeheven, kunnen reizigers weer een vakantie boeken. Wel bestaat er nog een risico op een tweede golf van het coronavirus. “Hoewel zo’n tweede piek en het moment van uitbreken onzeker zijn, is het bestaan van het virus dat uiteraard niet. Kosten voor annuleringen ten gevolge van corona worden daarom niet langer vergoed”, zegt MoneyView.

Besmet

Het instituut schrijft dat een annuleringsdekking toch het overwegen waard kan zijn, ook voor een vakantie in Nederland. Als een verzekerde namelijk zelf besmet raakt met het coronavirus, dan is de annuleringsdekking wel van toepassing. Vaak moet hiervoor wel een doktersverklaring beschikbaar zijn en in sommige gevallen moet er sprake zijn van ernstige gezondheidsklachten (zoals een longontsteking) of van een ziekenhuisopname.

Ontslag

Ook kan het zijn dat mensen zijn ontslagen vanwege de coronacrisis. Ontslag van een vaste baan is bij vrijwel alle producten een gedekte annuleringsreden. Bij tijdelijke dienstverbanden ligt dat anders, verschillend per verzekeraar.

Onderzoek

In het onderzoek zijn 42 doorlopende reisverzekeringen van 27 grote verzekeraars doorgenomen op het gebied van voorwaarden en vergoedingen. Allianz Global Assistance, ANWB/Unigarant en Europeesche kwam hierbij als beste uit de test.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/