BoeingLiefhebberNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Boeing levert eerste Super Hornet af aan Blue Angels

Boeing heeft het eerste Super Hornet testvliegtuig afgeleverd aan het Blue Angel demonstratieteam van de Amerikaanse marine. Het ongeverfde vliegtuig zal nu uitgebreid worden getest en geëvalueerd bij Naval Air Station Patuxent River in Maryland.

Levering

De vliegtuigbouwer verwacht dit jaar in totaal 11 vliegtuigen aan het squadron te leveren. “De Super Hornet is een iconische representatie van excellentie in de maritieme luchtvaart”, zegt Admiraal Pat Walsh, vice president U.S. Navy & Marine Corps Services voor Boeing. “Aangezien Boeing de operationele vloot van Navy Super Hornets blijft ondersteunen, zijn we verheugd om te zien dat dit platform een ​​kritieke fase ingaat in zijn reis naar het team.”

Blue Angels

Het vluchtdemonstratieteam vloog vanaf 1969 met de F-4J PHantom II en stapte vervolgens over naar de A-4F Skyhawk. Nu vliegt het team met de F/A-18A-D Hornet. Boeing converteert de F/A-18 Hornets voor de Blue Angels in de Cecil Field-faciliteit in Jacksonville, Florida.

Aanpassingen

Belangrijke aanpassingen aan de toestellen zijn onder meer de toevoeging van een olietank voor het rookgeneratiesysteem, brandstofsystemen waarmee het vliegtuig gedurende langere tijd ondersteboven kan vliegen, civiel-compatibele navigatieapparatuur, camera’s en aanpassingen voor het zwaartepunt van het vliegtuig.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close