fbpx
CoronavirusFrequente reizigersNaast het nieuwsVeiligheidVliegvelden

Brussels Airport wordt EASA-proeftuin voor temperatuurcheck

Brussels Airport controleert vanaf 15 juni de lichaamstemperatuur van alle reizigers. EASA koos het als een van de vliegvelden om het nieuwe systeem uit te testen.

Camera’s

Volgens de luchthaven zijn thermische camera’s het veiligste, betrouwbaarste en snelste systeem om de temperatuur te controleren en te detecteren of passagiers een mondkapje dragen. Reizigers die een hogere temperatuur dan 38 graden hebben kunnen toegang tot de terminal worden ontzegd. Voor aankomende reizigers wordt een mobiel temperatuurcontrolesysteem opgezet.

Controle

“Brussels Airport bereidt zich actief voor op een verwachte toename van het passagiersverkeer zodra de intra-Europese grenzen weer opengaan. Vanaf 15 juni wordt er een systematische lichaamstemperatuurcontrole van de passagiers opgezet. Deze controle komt bovenop alle gezondheidsmaatregelen die al zijn genomen om passagiers op hun gemak te laten reizen”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button