fbpx
IncidentenMilitairNieuws

Chinook Koninklijke Luchtmacht beschadigd in storm VS

Een Chinook van de Koninklijke Luchtmacht is in de Verenigde Staten beschadigd geraakt door een storm. Twee Chinooks waren onderweg naar de fabriek voor het project Vervanging en Modernisering Chinook.

Tankstop

De helikopters maakten in Reading (Pennsylvania) een geplande tussenstop om te tanken. Omdat er slecht weer naderde, werd besloten om de Chinooks aan de grond te houden en klaar te maken voor zwaar weer. Daarvoor werden de rotorbladen vastgezet met tie down-lijnen.

Storm

Maar de storm was erg heftig en zorgde ervoor dat één van de lijnen knapte. Hierdoor kreeg de wind grip op de rotorbladen en ontstond er schade aan de bladen en de rotor. Het andere toestel raakte niet beschadigd.

Transport

Het beschadigde toestel wordt nu over de grond naar zijn bestemming gebracht. Het andere toestel werd wel naar de eindbestemming gevlogen. De precieze schade en eventuele gevolgen voor het moderniseringsproject worden verder onderzocht, zegt Defensie.

Bestel nu dit unieke schaalmodel van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een schaalmodel van de KLM B747-400 inclusief LED-verlichting. Het model is bijna 50cm lang, schaal 1:150. Bestel nu extra voordelig bij Up in the Sky: slechts €99,95 inclusief gratis verzending.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button