IncidentenMilitairNieuws

Chinook Koninklijke Luchtmacht beschadigd in storm VS

Een Chinook van de Koninklijke Luchtmacht is in de Verenigde Staten beschadigd geraakt door een storm. Twee Chinooks waren onderweg naar de fabriek voor het project Vervanging en Modernisering Chinook.

Tankstop

De helikopters maakten in Reading (Pennsylvania) een geplande tussenstop om te tanken. Omdat er slecht weer naderde, werd besloten om de Chinooks aan de grond te houden en klaar te maken voor zwaar weer. Daarvoor werden de rotorbladen vastgezet met tie down-lijnen.

Storm

Maar de storm was erg heftig en zorgde ervoor dat één van de lijnen knapte. Hierdoor kreeg de wind grip op de rotorbladen en ontstond er schade aan de bladen en de rotor. Het andere toestel raakte niet beschadigd.

Transport

Het beschadigde toestel wordt nu over de grond naar zijn bestemming gebracht. Het andere toestel werd wel naar de eindbestemming gevlogen. De precieze schade en eventuele gevolgen voor het moderniseringsproject worden verder onderzocht, zegt Defensie.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/