fbpx
CoronavirusFrequente reizigersNaast het nieuwsVliegvelden

Berlijn Tegel opnieuw open vanwege snel groeiend vliegverkeer

Berlijn Tegel wordt rond juli opnieuw geopend vanwege het snel groeiend aantal vluchten. Tegel sloot op 1 juni de deuren om plaats te maken voor Brandenburg, welke op 31 oktober geopend moet worden.

Passagiers

Vanaf half juni stijgt het aantal reguliere verbindingen vanuit Berlijn naar 40. Een maand later worden er al 100 verbindingen aangeboden. Volgens de luchthaven zal het aantal dagelijkse passagiers in juni meer dan verdubbelen ten opzichte van het huidige aantal van 3000 passagiers. Eind juli verwacht de luchthaven tot 20.000 passagiers te verwelkomen.

Restricties

De vluchten nemen sterk toe omdat de Duitse regering aankondigde de reisbeperkingen grotendeels op te heffen vanaf half juni. Daardoor kan er weer naar veel Europese landen vrij worden gereisd. Vanwege deze nieuwe situatie is Tegel toch weer nodig vanaf juli/augustus. Het verzoek om ontheffing van haar exploitatieverplichtingen wordt daarom ingetrokken. Het vliegveld blijft tot 8 november 2020 operationeel, zoals oorspronkelijk gepland.

Herstel

“Vluchtuitvoeringen zullen in de zomermaanden gestaag toenemen. Eind juli zullen er waarschijnlijk weer zoveel reguliere vluchten zijn dat beide luchthavens nodig zijn voor de afhandeling”, zegt Engelbert Lütke Daldrup, CEO van Flughafen Berlin Brandenburg GmbH. “Iedereen had gehoopt dat het herstel snel zou beginnen, maar had dat tot voor kort niet verwacht. De dagelijkse passagierscijfers zullen ver onder de cijfers van vorig jaar liggen, met bijna 20.000 passagiers eind juli. Maar alle afhandelingsprocessen, met name veiligheidscontroles, vereisen aanzienlijk meer ruimte onder de corona-omstandigheden. Tegel en Schönefeld blijven gelijktijdig operationeel tot eind oktober om deze ruimte te kunnen behouden totdat Brandenburg in dienst wordt genomen.”

Gesloten

Berlijn Tegel sloot op 1 juni haar deuren. De planning was in eerste instantie al om tot 31 juli gesloten te blijven. Het besluit om Tegel te sluiten kwam nadat vorige maand bekend werd gemaakt dat Tegel en Schönefeld allebei nog maar 1 procent van de normale hoeveelheid reizigers zagen.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button