AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenCorona impact passagiersCoronavirusOverig nieuws

IAG overweegt juridische stappen tegen quarantaine maatregel

International Airlines Group, het moederbedrijf van British Airways, Iberia, Level en Vueling, overweegt juridische stappen te nemen tegen de quarantaine maatregel die vanaf maandag in het Verenigd Koninkrijk van start gaat.

Maatregel

De quarantaine maatregel houdt in dat alle reizigers die het Verenigd Koninkrijk in willen twee weken in quarantaine moeten. Reizigers die in het Verenigd Koninkrijk wonen mogen twee weken in thuisisolatie. Wie niet in het Verenigd Koninkrijk woont zal twee weken in een hotelkamer moeten verblijven. Na aankomst is het nog wel toegestaan om met het openbaar vervoer naar de quarantaine locatie te reizen.

Netwerk

IAG wilde in juli haar netwerk weer uitbreiden, iets wat volgens topman Willie Walsh niet mogelijk zal zijn met de quarantainemaatregel. De luchtvaartgroep hoopt aan het einde van het jaar weer op 50 procent van de normale capaciteit te zitten.

Ryanair

Michael O’Leary, de topman van Ryanair, noemde de maatregel eerder al ineffectief en onuitvoerbaar. Ryanair vreest, net als IAG, dat de maatregel reizigers te veel zal afschrikken. Niet alleen zullen toeristen wegblijven, maar ook zakelijke reizigers zullen het Verenigd Koninkrijk vermijden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/