fbpx
AirlinesCoronavirusNaast het nieuws

IAG overweegt juridische stappen tegen quarantaine maatregel

International Airlines Group, het moederbedrijf van British Airways, Iberia, Level en Vueling, overweegt juridische stappen te nemen tegen de quarantaine maatregel die vanaf maandag in het Verenigd Koninkrijk van start gaat.

Maatregel

De quarantaine maatregel houdt in dat alle reizigers die het Verenigd Koninkrijk in willen twee weken in quarantaine moeten. Reizigers die in het Verenigd Koninkrijk wonen mogen twee weken in thuisisolatie. Wie niet in het Verenigd Koninkrijk woont zal twee weken in een hotelkamer moeten verblijven. Na aankomst is het nog wel toegestaan om met het openbaar vervoer naar de quarantaine locatie te reizen.

Netwerk

IAG wilde in juli haar netwerk weer uitbreiden, iets wat volgens topman Willie Walsh niet mogelijk zal zijn met de quarantainemaatregel. De luchtvaartgroep hoopt aan het einde van het jaar weer op 50 procent van de normale capaciteit te zitten.

Ryanair

Michael O’Leary, de topman van Ryanair, noemde de maatregel eerder al ineffectief en onuitvoerbaar. Ryanair vreest, net als IAG, dat de maatregel reizigers te veel zal afschrikken. Niet alleen zullen toeristen wegblijven, maar ook zakelijke reizigers zullen het Verenigd Koninkrijk vermijden.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button