Editors choiceInnovatieLiefhebberNieuwsRuimtevaartVideo

NASA lanceert op 17 juli nieuwe missie naar Mars

NASA lanceert in juli de nieuwe Rover genaamd ‘Perseverance’ naar Mars. De robot gaat onder meer de mogelijkheden van leven op Mars onderzoeken.

Lancering

De lancering van de missie staat in eerste instantie gepland op 17 juli, rond 15.00 uur (6 am PDT, 9 am EDT) gepland. In totaal zijn er twintig lanceringsmogelijkheden gepland in juli en augustus. Deze zijn hier te vinden. De zogeheten ‘launch windows’ liggen tussen 30 minuten en 2 uur, afhankelijk van de lanceringsdatum. De robot wordt gelanceerd met een Atlas V-541-raket.

Missie

Op 18 februari 2021 zal de robot op Mars landen. Perseverance zal daar naar de volgende onderwerpen onderzoek gaan doen:

Doelen:
1) Vaststellen of er ooit leven is geweest op Mars
De Rover gaat onderzoeken of er vroeger milieus hebben bestaan waarin microbiologisch leven mogelijk zou zijn geweest.

2) Het klimaat van Mars ‘karakteriseren’

De robot gaat op zoek of er daadwerkelijk tekenen zijn van vroeger microbiologisch leven op de planeet. Daarbij wordt vooral gekeken naar speciale rotsen.

3) De geologie van Mars onderzoeken

De Rover zal rots- en bodemmonsters verzamelen. Deze zullen mogelijk op een toekomstige missie worden teruggestuurd naar de aarde.

4) Voorbereiden op menselijke verkenning

Perseverance zal ook een voorbereidingsmissie zijn op ‘human exploration’ van Mars. De robot zal bijvoorbeeld zuurstofproductie in de atmosfeer van Mars testen.

Alle informatie over de Perseverance Rover-missie is op de website van NASA te vinden: https://mars.nasa.gov/mars2020/

Alle specifieke details over de missie zijn hier te vinden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/