fbpx
Editors choiceInnovatieLiefhebberNieuwsRuimtevaartVideo

NASA lanceert op 30 juli nieuwe missie naar Mars

NASA lanceert in juli de nieuwe Rover genaamd ‘Perseverance’ naar Mars. De robot gaat onder meer de mogelijkheden van leven op Mars onderzoeken.

Lancering

De lancering van de missie staat in eerste instantie gepland op 30 juli, rond 13.50 uur gepland. In totaal zijn er twintig lanceringsmogelijkheden gepland in juli en augustus. Deze zijn hier te vinden. De zogeheten ‘launch windows’ liggen tussen 30 minuten en 2 uur, afhankelijk van de lanceringsdatum. De robot wordt gelanceerd met een Atlas V-541-raket.

Missie

Op 18 februari 2021 zal de robot op Mars landen. Perseverance zal daar naar de volgende onderwerpen onderzoek gaan doen:

Doelen:
1) Vaststellen of er ooit leven is geweest op Mars
De Rover gaat onderzoeken of er vroeger milieus hebben bestaan waarin microbiologisch leven mogelijk zou zijn geweest.

2) Het klimaat van Mars ‘karakteriseren’

De robot gaat op zoek of er daadwerkelijk tekenen zijn van vroeger microbiologisch leven op de planeet. Daarbij wordt vooral gekeken naar speciale rotsen.

3) De geologie van Mars onderzoeken

De Rover zal rots- en bodemmonsters verzamelen. Deze zullen mogelijk op een toekomstige missie worden teruggestuurd naar de aarde.

4) Voorbereiden op menselijke verkenning

Perseverance zal ook een voorbereidingsmissie zijn op ‘human exploration’ van Mars. De robot zal bijvoorbeeld zuurstofproductie in de atmosfeer van Mars testen.

Alle informatie over de Perseverance Rover-missie is op de website van NASA te vinden: https://mars.nasa.gov/mars2020/

Alle specifieke details over de missie zijn hier te vinden.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Sytse Sijbesma

Hoofdredacteur en algemeen directeur van Up in the Sky. Sytse studeert Fiscaal Recht en Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden en is van jongs af aan gepassioneerd over ruimtevaart en commerciële, zakelijke en recreatieve luchtvaart.

Gerelateerde artikelen

Back to top button