Corona impact passagiersKLMNieuwsNL nieuwsSchiphol Airport

Weer ‘druk’ op Schiphol

Met maatschappijen die vluchten weer opstarten of uitbreiden is het logischerwijs weer drukker op Schiphol. Up in the Sky nam de proef op de som en vloog naar een Schengen-bestemming.

Wat vrijdagochtend meteen opviel: er stond een rij bij de incheckbalie van KLM. Niet heel lang en mét afstand tussen de wachtenden, maar het was een rij.

Deze week bereikten de redactie ook al berichten dat er vluchten overboekt waren. Ook vanochtend bleek dat weer het geval. Wat opviel was dat er op diverse plekken op de luchthaven rijen stonden. Sommige lounges, zoals de KLM Schengen lounge, zijn nog dicht. In wel geopende lounges, zoals de Privium landside, was het erg rustig.

Een woordvoerder van Schiphol onderschrijft dat er weer iets meer “levendigheid en reuring” op de luchthaven is. “De afgelopen dagen vetrokken er zo’n 200 vluchten per dag” zegt ze. “Dit is natuurlijk een fractie van het totaal aantal vluchten vorig jaar rond deze datum, dat op zo’n 1400 lag.”

Dit weekend op Up in the Sky een sfeerverslag over ‘het nieuwe vliegen’.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/