AirlinesIndustrieLong-haul low-costLow-costNieuwsRoutes

Zipair voert eerste commerciële vlucht uit | Video

De Japanse budgetmaatschappij Zipair heeft gisteren voor het eerst commercieel gevlogen. De maatschappij zou in eerste instantie op 14 maart van start gaan, maar dat werd door de uitbraak van het coronavirus uitgesteld.

Vlucht

De eerste vlucht van Zipair was van Tokio Narita naar Bangkok Suvarnabhumi. Aan boord van het toestel zaten echter geen passagiers. De Dreamliner werd ingezet voor het vervoer van vracht, aangezien de markt voor passagiersvluchten nog te beperkt is voor de maatschappij.

Plan

Zipair zou in eerste instantie met Boeing 787-8’s van Tokyo Narita naar Bangkok Suvarnabhumi en naar Seoul Incheon gaan vliegen. De twee Dreamliners van de maatschappij zijn niet nieuw, maar opnieuw ingerichte toestellen. Tot en met 2025 worden elk jaar twee 787’s aan de vloot toegevoegd. Die komen uit de bestelling die moederbedrijf JAL bij Boeing heeft.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/