fbpx
AirlinesNieuwsRoutes en Bestemmingen

Zipair voert eerste commerciële vlucht uit | Video

De Japanse budgetmaatschappij Zipair heeft gisteren voor het eerst commercieel gevlogen. De maatschappij zou in eerste instantie op 14 maart van start gaan, maar dat werd door de uitbraak van het coronavirus uitgesteld.

Vlucht

De eerste vlucht van Zipair was van Tokio Narita naar Bangkok Suvarnabhumi. Aan boord van het toestel zaten echter geen passagiers. De Dreamliner werd ingezet voor het vervoer van vracht, aangezien de markt voor passagiersvluchten nog te beperkt is voor de maatschappij.

Plan

Zipair zou in eerste instantie met Boeing 787-8’s van Tokyo Narita naar Bangkok Suvarnabhumi en naar Seoul Incheon gaan vliegen. De twee Dreamliners van de maatschappij zijn niet nieuw, maar opnieuw ingerichte toestellen. Tot en met 2025 worden elk jaar twee 787’s aan de vloot toegevoegd. Die komen uit de bestelling die moederbedrijf JAL bij Boeing heeft.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button