NieuwsVeiligheid

EU breidt reservevloot blusvliegtuigen uit in voorbereiding op zomer

De Europese Unie financiert twee blusvliegtuigen die worden aangekocht door de Zweedse overheid om toe te voegen aan de EU-reservevloot. Onder het programma rescEU stellen lidstaten blusvliegtuigen beschikbaar die in geval van nood ook in andere landen kunnen worden gebruikt.

Bosbranden

Hiermee komt het aantal beschikbare toestellen te staan op dertien vliegtuigen en zes helikopters. “Bosbranden kunnen op elk moment toeslaan en de klimaatverandering heeft het bereik in heel Europa verbreed. We moeten deze zomer klaar zijn. Ik dank onze Zweedse vrienden die sterk bijdragen aan onze rescEU-brandbestrijding. Ik ben erg trots om onze Europese bosbrandbestrijdingsvloot op zijn plaats te zien om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op het brandseizoen van dit jaar”, aldus Janez Lenarčič, Eurocommissaris voor crisisbeheersing.

Lidstaten

Europa geeft financiering aan zeven lidstaten die toestellen beschikbaar stellen voor de reservevloot. Dit jaar zijn dat Kroatië (twee toestellen), Cyprus (ook twee), Frankrijk (één), Griekenland (twee), Italië (twee), Spanje (twee) en Zweden (twee blusvliegtuigen en zes helikopters).

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/