fbpx
NieuwsVeiligheid

EU breidt reservevloot blusvliegtuigen uit in voorbereiding op zomer

De Europese Unie financiert twee blusvliegtuigen die worden aangekocht door de Zweedse overheid om toe te voegen aan de EU-reservevloot. Onder het programma rescEU stellen lidstaten blusvliegtuigen beschikbaar die in geval van nood ook in andere landen kunnen worden gebruikt.

Bosbranden

Hiermee komt het aantal beschikbare toestellen te staan op dertien vliegtuigen en zes helikopters. “Bosbranden kunnen op elk moment toeslaan en de klimaatverandering heeft het bereik in heel Europa verbreed. We moeten deze zomer klaar zijn. Ik dank onze Zweedse vrienden die sterk bijdragen aan onze rescEU-brandbestrijding. Ik ben erg trots om onze Europese bosbrandbestrijdingsvloot op zijn plaats te zien om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op het brandseizoen van dit jaar”, aldus Janez Lenarčič, Eurocommissaris voor crisisbeheersing.

Lidstaten

Europa geeft financiering aan zeven lidstaten die toestellen beschikbaar stellen voor de reservevloot. Dit jaar zijn dat Kroatië (twee toestellen), Cyprus (ook twee), Frankrijk (één), Griekenland (twee), Italië (twee), Spanje (twee) en Zweden (twee blusvliegtuigen en zes helikopters).

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button