fbpx
CoronavirusEditors choiceFrequente reizigersNaast het nieuws

Europese Commissie wil alle interne grenzen eind juni open

De Europese Commissie roept lidstaten op om eind juni de interne grenzen te openen. Dat zegt commissaris voor binnenlandse zaken Ylva Johansson in een tv-interview met Euronews.

Restricties

“Ik denk dat we erg dichtbij zijn bij een situatie waarin alle interne reisrestricties en grenscontroles kunnen worden opgeheven”, zegt Johansson. “Ik ga voorstellen dat de lidstaten de controles aan de interne grenzen zo snel mogelijk opheffen. En ik denk dat een goede datum daarvoor eind juni is.”

Onderzoek

Johansson haalt hiervoor ook een onderzoek aan dat recent is uitgevoerd. Daaruit blijkt dat de impact van de gesloten binnengrenzen op de economie groot is en dat het in de strijd tegen corona alleen effectief is bij het tegengaan van verspreiding van het virus in ge√Įsoleerde regio’s. Het rapport adviseert dan ook om de interne grenssluitingen niet in stand te houden.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button