CoronaCorona gevolgen maatschappijenCorona impact passagiersEditors choiceFrequente reizigerOverig nieuws

Europese Commissie wil alle interne grenzen eind juni open

De Europese Commissie roept lidstaten op om eind juni de interne grenzen te openen. Dat zegt commissaris voor binnenlandse zaken Ylva Johansson in een tv-interview met Euronews.

Restricties

“Ik denk dat we erg dichtbij zijn bij een situatie waarin alle interne reisrestricties en grenscontroles kunnen worden opgeheven”, zegt Johansson. “Ik ga voorstellen dat de lidstaten de controles aan de interne grenzen zo snel mogelijk opheffen. En ik denk dat een goede datum daarvoor eind juni is.”

Onderzoek

Johansson haalt hiervoor ook een onderzoek aan dat recent is uitgevoerd. Daaruit blijkt dat de impact van de gesloten binnengrenzen op de economie groot is en dat het in de strijd tegen corona alleen effectief is bij het tegengaan van verspreiding van het virus in geïsoleerde regio’s. Het rapport adviseert dan ook om de interne grenssluitingen niet in stand te houden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/