AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenCorona impact passagiersCoronavirusFinancieelIndustrieKLMNL nieuwsOverig nieuwsTransaviaTUI

Geld terug voor geannuleerde vlucht bijna onmogelijk in Nederland

Nederlandse maatschappijen maken het consumenten nog steeds te moeilijk om hun geld terug te krijgen voor een geannuleerde vlucht, zo concludeert de consumentenbond na een onderzoek.

EU

Het niet terugbetalen van reizigers van wie de vlucht is geannuleerd is in strijd met Europese wetgeving. Niet alleen de ticketkosten moeten worden terugbetaald, maar ook alle extra’s zoals boekingskosten, bagage en stoelselectie.

Vergoeding

Veel Nederlandse maatschappijen geven nog steeds geen geld terug voor vluchten van voor 15 mei, terwijl ze dit wel verplicht zijn. Transavia zou passagiers pas geld terug geven als de vlucht na 3 juni gepland stond.

Verzetten

Volgens een Europese verordening moeten reizigers geannuleerde vluchten kosteloos kunnen verzetten. Een eventueel tariefverschil mag daarbij niet aan de klant worden doorberekend. In Nederland houdt volgens de consumentenbond alleen de KLM zich aan deze regel.

Goed beleid

Naast de maatschappijen die zich niet aan de regels houden, zijn er ook bedrijven die zich er heel correct aan houden. De consumentenbond noemt Alitalia, British Airways, Easyjet, Vueling en Norwegian als maatschappijen die hun klanten volgens de regels terugbetalen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/