fbpx
CoronavirusNaast het nieuwsNL NieuwsTwente AirportVliegvelden

Lufthansa parkeert zes 747’s op Twente Airport

Lufthansa parkeert zes Boeing 747’s op Twente Airport. Zaterdagochtend is het eerste toestel geland. Het parkeermanagement en de onderhoudsservices worden uitgevoerd door Lufthansa Technik.

Plan

De luchthaven zegt dat hiermee het plan om onderhoudsactiviteiten op Twente Airport te ontwikkelen een vliegende start krijgt en een positieve bijdrage levert aan het creëren van bedrijvigheid op de Technology Base, waar Twente Airport deel van uitmaakt, en de economische ontwikkeling van de regio.

Onderhoud

Twente Airport werkt samen met ontwikkelingsmaatschappij Oost NL aan het realiseren van een cluster voor vliegtuigonderhoud op Twente Airport. Een onderzoek, dat is uitgevoerd door Airbus Consulting, schetst volgens de luchthaven een gunstig perspectief voor het ontwikkelen van onderhoudsactiviteiten aan vliegtuigen op Twente Airport.

Service

“Met het onderhoudscluster met daarin onder meer gerenommeerde vliegtuigonderhoudsbedrijven willen wij luchtvaartmaatschappijen en leasemaatschappijen op een flexibele en innovatieve wijze de hoogwaardige service bieden die zij verlangen”, zegt Meiltje de Groot, directeur van Twente Airport. “De grote Europese luchthavens hebben steeds minder fysieke ruimte. Bovendien gaat onderhoud ook ten koste van de beschikbare slots. De coronacrisis zorgt voor een tijdelijke dip in de vervoersvraag, maar een groeiende vraag naar parkeerplaatsen voor vliegtuigen, voor korte maar ook voor de wat langere termijn. Als de vervoersvraag weer groeit, zal de vraag naar onderhoud weer toenemen”, aldus De Groot.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button