fbpx
Nieuws

Rechtszaak MH17 maandag hervat

De rechtszaak over de MH17-ramp wordt maandag 8 juni hervat. Eind maart werd de zaak uitgesteld tot deze datum om de verdediging meer voorbereidingstijd te geven.

Verdediging

Tijdens het zittingsblok zal er eerst worden samengevat wat er op de vorige zitting is besproken en wat er sindsdien is gebeurd. Verder krijgen de verdediging en het Rechtsbijstandsteam de gelegenheid om het woord te voeren.

Onderzoek

Het openbaar Ministerie zal een toelichting geven op het opsporingsonderzoek. De verwachting is dat dit enkele dagen in beslag zal nemen. Aan het einde van dit zittingsblok zal de rechtbank zo nodig beslissingen nemen en vooruitblikken naar het volgende zittingsblok vanaf 31 augustus.

Corona

De zittingsperiode duurt tot en met 3 juli. Daarna is er eind augustus weer een nieuw zittingsblok. Vanwege corona mag er slechts een beperkt aantal mensen de zitting in het Justitieel Complex Schiphol bijwonen. Wel is de zaak te volgen via de livestream.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button