fbpx
CoronavirusNaast het nieuwsPiloten en CrewProfessional

United Airlines sluit drie internationale crewbases

United Airlines sluit drie van de vier internationale cabinecrewbases. Dat maakte de maatschappij bekend in een interne memo die door verschillende internationale media is ingezien, waaronder persbureau Reuters.

Sluiting

De sluiting – welke op 1 oktober ingaat – raakt zo’n 840 cabinemedewerkers. Vanwege de coronacrisis ziet United geen heil in het open houden van de bases. Alleen in Londen blijft de crewbasis nog actief. De bases op Frankfurt, Hongkong en Tokio worden gesloten.

Overplaatsing

De personeelsleden kunnen worden overgeplaatst naar Amerikaanse bases, als zij toestemming hebben of kunnen krijgen om in de Verenigde Staten te werken. Het is nog niet bekend of er gedwongen ontslagen gaan vallen onder het personeel van de bases die gesloten worden.

Ontslagen

Eerder zei United al rekening te houden met mogelijke massaontslagen in oktober. De top van de maatschappij heeft aangegeven alles op alles te zetten om het bedrijf overeind te houden. Daar horen volgens topman Scott Kirby ook grootschalige ontslagen bij. In juli krijgen medewerkers te horen wie er ontslagen zal worden. Mogelijk gaat het om zo’n 3500 kantoormedewerkers.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button