fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNaast het nieuws

Austrian Airlines krijgt steun van Oostenrijkse overheid en Lufthansa

Austrian Airlines heeft in totaal 600 miljoen euro aan extra vermogen binnengehaald. Hiervan komt 150 miljoen euro van de Oostenrijkse overheid, 150 miljoen euro van Lufthansa en 300 miljoen euro aan leningen welke in 2026 moeten worden terugbetaald.

Steun

Volgens de Oostenrijkse regering zorgt Austrian Airlines voor 17.500 banen, 2,7 miljard euro aan binnenlandse waardecreatie en voor 1 miljard euro aan belastinginkomsten. De regering wil de maatschappij daarom ook graag steunen, maar er worden wel voorwaarden aan gesteld.

Voorwaarden

Eén van de voorwaarden is dat korteafstandsvluchten moeten worden vervangen door de trein. De CO2-uitstoot binnen Oostenrijk moet tegen 2030 gehalveerd worden en de CO2-uitstoot in het algemeen moet met 30 procent worden verlaagd tegen die tijd. Beide in vergelijking met 2005.

Goedkeuring

Het financieringspakket is nog wel onderhevig aan goedkeuring van de Europese Commissie. “Austrian Airlines was en is een fundamenteel onderdeel van de multi-hub-strategie van de Lufthansa Group. Dankzij dit reddingspakket in combinatie met de verbeterde randvoorwaarden van de Oostenrijkse partners in het luchtvaartsysteem, zien we onszelf in een positie om de hub in Wenen na de crisis opnieuw op te bouwen en Oostenrijk te verbinden met belangrijke bestemmingen in Europa en de rest van de wereld”, zegt Carsten Spohr, CEO van Lufthansa Group.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button