fbpx
CoronavirusFinancieelNaast het nieuws

Bijna 1500 banen weg door faillissement Swissport Belgium

Swissport gaat faillissement aanvragen voor Swissport Belgium en Swissport Belgium Cleaning. Hierdoor vallen er zo’n 1500 banen weg.

Plannen

Het bedrijf zegt alle mogelijke scenario’s te hebben geëvalueerd, maar de andere plannen bleken financieel niet haalbaar. Zodra de rechtbank in Brussel de twee bedrijven officieel failliet heeft verklaard, zal er een curator worden aangesteld om de bedrijfsvoering over te nemen. Vrachtafdeling Swissport Cargo Services Belgium zal overigens wel blijven bestaan.

Inkomsten

Swissport Belgium verkeert al langer in financiële moeilijkheden. En na de opschorting van vluchten door Brussels Airlines vanwege de coronasituatie zag het bedrijf de inkomsten helemaal teruglopen. Moederbedrijf Swissport probeerde het bedrijf nog te redden door een nieuwe CEO aan te stellen, staatssteun aan te vragen en te heronderhandelen over het verliesgevende contract met Brussels Airlines, maar dat mocht niet baten.

Noodplan

Volgens de Belgische krant De Tijd werkt Brussels Airlines aan een noodplan om de hervatting van de vluchten vanaf 15 juni te verzekeren. Brussels Airport zou al langer werken aan een noodscenario om het vertrek van Swissport op te vangen. Momenteel is er nog één andere afhandelaar op de luchthaven: Aviapartner.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button