Eindhoven AirportIncidentenNieuwsNL nieuws

Eindhoven Airport dicht na klapband kustwachtvliegtuig

Een vliegtuig van de Kustwacht heeft maandagmiddag tijdens de landing op Eindhoven Airport een klapband gekregen. De luchthaven is de rest van de dag gesloten.

Klapband

Het toestel raakte door de klapband van de baan. Het vliegtuig liep schade op, maar de twee inzittenden bleven ongedeerd. De bemanning kwam terug van een oefenvlucht. De vliegtuigen van de Kustwacht zijn gestationeerd op Schiphol, maar 334 squadron op Eindhoven vliegt de toestellen.

Vluchten

Er stonden maandagmiddag vluchten naar Belgrado en Sofia gepland. Deze worden morgen uitgevoerd. Aankomende vluchten uit Kaunas en Sofia zijn uitgeweken naar Keulen. Een aankomende vlucht uit Belgrado is geannuleerd. De Onderzoeksraad voor Veiligheid start een onderzoek naar het incident.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close