fbpx
Eindhoven AirportIncidentenNieuwsNL Nieuws

Eindhoven Airport dicht na klapband kustwachtvliegtuig

Een vliegtuig van de Kustwacht heeft maandagmiddag tijdens de landing op Eindhoven Airport een klapband gekregen. De luchthaven is de rest van de dag gesloten.

Klapband

Het toestel raakte door de klapband van de baan. Het vliegtuig liep schade op, maar de twee inzittenden bleven ongedeerd. De bemanning kwam terug van een oefenvlucht. De vliegtuigen van de Kustwacht zijn gestationeerd op Schiphol, maar 334 squadron op Eindhoven vliegt de toestellen.

Vluchten

Er stonden maandagmiddag vluchten naar Belgrado en Sofia gepland. Deze worden morgen uitgevoerd. Aankomende vluchten uit Kaunas en Sofia zijn uitgeweken naar Keulen. Een aankomende vlucht uit Belgrado is geannuleerd. De Onderzoeksraad voor Veiligheid start een onderzoek naar het incident.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button