fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol AirportVeiligheid

Medewerkers Schiphol houden drive-in actie om veiligheidsomstandigheden

Medewerkers van Schiphol houden dinsdagavond (9 juni) een drive-in actie om aandacht te vragen voor de veiligheidssituatie. Volgens vakbond FNV waren de zorgen vóór corona al groot en zijn die zorgen alleen maar groter geworden.

Actie

“De directie reageert keer op keer met mooie woorden, maar in de praktijk gebeurt er nauwelijks iets. Daar zijn de medewerkers zo langzamerhand echt klaar mee. Daarom voeren ze morgenavond, in hun vrije tijd, actie”, zegt Joost van Doesburg, campagneleider FNV Schiphol.

Eisen

De vakbond hoopt dat de directie van de luchthaven door de actie ingaat op de eisen die eerder werden gestuurd. Zo moet er betere bescherming tegen het coronavirus komen en meer zekerheid over baanbehoud. “Ook dat speelde al voor de crisis en veel banen zijn alleen maar onzekerder geworden. Beveiligers, grondpersoneel, schoonmakers en al die andere mensen die op Schiphol werken, werden al snel als vitaal en onmisbaar bestempeld. Wij eisen van Schiphol dat ze dan ook zo behandeld worden”, aldus Van Doesburg.

Petitie

In mei uitten de medewerkers ook al hun onvrede over de veiligheidssituatie op Schiphol. Toen werd er door ongeveer 300 personeelsleden online een petitie aangeboden aan Dick Benschop, de topman van de luchthaven.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button