CoronaCorona gevolgen maatschappijenFinancieelOverig nieuws

Singapore Airlines stelt toekomst veilig met extra verkregen miljarden

Singapore Airlines heeft de nabije toekomst veiliggesteld met een aanvullende liquiditeit van 10 miljard Singaporese dollar dat is verkregen bij aandeelhouders. Dit is in aanvulling op de 8,8 miljard die het bedrijf vorig week verwierf bij de aandeelhouders.

Leningen

Verder heeft de maatschappij 900 miljoen Singaporese dollar kunnen vrijmaken door de leningen voor de A350-900 en B787-10 te verhogen. Daarnaast zijn er bij verschillende banken nieuwe kredietfaciliteiten geopend en een kortlopende ongedekte leningen, die voor een extra 500 miljoen dollar zorgen.

Krediet

Alle bestaande kredietfaciliteiten die dit jaar zouden aflopen, zijn verlengd tot 2021 of later, waardoor de toegang tot meer dan 1,7 miljard Singaporese dollar aan liquiditeit is gegarandeerd. “We zijn dankbaar voor de steun van onze aandeelhouders, die de toekomst van het bedrijf veilig hebben gesteld te midden van een ongekende wereldwijde gezondheids- en economische crisis. We zijn de banken ook dankbaar voor hun steun bij het verstrekken van aanvullende leningen en kredietfaciliteiten. Singapore Airlines zal tijdens deze periode van grote onzekerheid standvastig en wendbaar blijven en alert blijven reageren op de veranderende marktomstandigheden”, aldus Goh Choon Phong, CEO van de maatschappij.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close