fbpx
CoronavirusNaast het nieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol AirportVeiligheid

Arbeidsinspectie onderzoekt veiligheid Schiphol-personeel in coronatijd

Arbeidsinspectie SZW start een onderzoek naar de veiligheid van personeel op Schiphol tijdens het coronatijdperk. FNV Schiphol drong hier al vaker op aan en zegt blij te zijn met deze stap.

Inspectie

“Het is natuurlijk triest dat het nodig is, maar we zijn blij met de aandacht die veilig werken nu krijgt van de inspectie. De Schipholdirectie moet veilig werken nu echt bovenaan hun prioriteiten zetten”, zegt Joost van Doesburg, campagneleider FNV Schiphol.

Drive-in

De vakbond kondigde maandag aan vanavond een drive-in actie te houden om aandacht te vragen voor de veiligheidssituatie op de luchthaven. Volgens FNV waren de zorgen vóór corona al groot en zijn die zorgen alleen maar groter geworden.

Meldpunt

Verder wordt er een meldpunt gestart waar medewerkers hun verhalen, foto’s en video’s kunnen delen. “Dat stelt ons in staat onze klachten en eisen nog beter te onderbouwen. De Schipholdirectie moet gaan inzien dat ze hun eigen mensen keer op keer met mooie woorden in de kou laat staan. De mensen van Schiphol zijn dat meer dan zat, vandaar de actie van dinsdagavond”, aldus Van Doesburg.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button