fbpx
CoronavirusNaast het nieuws

‘Helft Nederlanders blijft thuis in zomer’

Ongeveer de helft van de Nederlanders blijft deze zomer thuis. Thuisblijvers zouden minder bang zijn voor besmetting, omdat ze de regels en de risico’s kennen. Dit blijkt uit een onderzoek van EenVandaag onder 29.000 mensen.

Plannen

48 procent van de ondervraagden is niet van plan deze zomer op vakantie te gaan. 33 procent gaat wel op vakantie, waarvan 22 procent al heeft geboekt en 11 procent van plan is om te gaan. Volgens EenVandaag willen vooral mensen tussen de 35 en 55, gezinnen met kinderen en werkenden op reis gaan de komende tijd.

Nederland

Onder de vakantiegangers is 42 procent van plan om in Nederland op vakantie te gaan. Een deelnemer van het onderzoek zegt dat het veiliger voelt omdat het dichter bij huis is en bij een tweede coronagolf zal er geen moeite zijn met thuiskomen.

Duitsland

Twintig procent van de ondervraagden gaat naar een land met vergelijkbare risico’s als in Nederland. Dat zijn landen waarvan het kabinet afgelopen week het reisadvies heeft versoepeld. Negen procent wil in de zomer naar Duitsland en vier procent naar Italië.

Reisadvies

Van een aantal Europese landen wordt na 15 juni besloten of Nederlandse toeristen daar weer welkom zijn, waaronder Frankrijk, Spanje, Griekenland en Oostenrijk. 26 procent van de respondenten is al van plan naar deze bestemmingen te gaan, ondanks dat er nog geen positief reisadvies is afgegeven. Hiervan kiest negen procent voor Frankrijk, zeven procent voor Griekenland, zes procent voor Spanje en vier procent voor Oostenrijk.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button