fbpx
CoronavirusNaast het nieuws

Onderzoek: dit is nodig vliegtuig-passagiers de trein in te krijgen

Wat is er nodig om mensen uit het vliegtuig en in de trein te krijgen? Dat onderzocht zakenbank UBS in een enquête onder 1.000 mensen in Europa en China. We zetten de belangrijkste conclusies daaruit op een rij.

Prijs

Om de switch te maken is de prijs het belangrijkste argument voor de mensen die zich een ‘vliegtuig-reiziger’ beschouwen. Meer dan 60 procent zou de trein nemen als de treinkaartjes de helft van een vliegticket kosten. Er wordt dan uitgegaan dat de ticketprijs op het traject 100 euro is.

Snelheid

Op nummer twee staat de snelheid van het vervoer. Vier uur in de trein is acceptabel voor 70 procent van de ondervraagden als het gaat om pleziertrips. Bij die tijd maakt het mensen niet uit of ze de trein of het vliegtuig nemen. Voor zakenreizen ligt dat anders, daar is twee tot drie uur de max voor de meeste mensen. Andere belangrijke argumenten in deze categorie zijn een verhoogde frequenties en de beschikbaarheid van infrastructuur.

Comfort

Een hoger comfort is ook een relatief belangrijk argument om te switchen. Milieuoverwegingen staan onderaan het lijstje, maar worden wel steeds belangrijker.

Zakenreizigers

Opvallend genoeg zijn het met name de zakenreizigers die zeggen te overwegen te switchen van vliegtuig naar trein. Veel meer dan plezierreizigers.

Niet switchen

Slechts een klein percentage van alle ondervraagde reizigers zegt helemaal niet uit het vliegtuig te willen stappen. Bij degenen die wel een alternatief voor het vliegtuig overwegen, staan hogesnelheidstreinen met afstand op nummer één.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button