fbpx
CoronavirusFinancieelNaast het nieuwsNL NieuwsProfessional

CBS: omzet luchtvaart bijna 14 procent lager in eerste kwartaal

De omzet in de luchtvaartindustrie is in het eerste kwartaal met bijna 14 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Omzet

Het is de sterkste daling van de omzet sinds de economische crisis van 2008-2009. De grootste oorzaak van deze omzetdaling waren de maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus, zegt het CBS. In Nederland werden de maatregelen vanaf half maart van kracht. De luchtvaartsector kreeg hier al vroeger mee te maken omdat er niet meer of minder werd gevlogen naar landen waar het virus al in een verder stadium was.

Luchthavens

Ook op de luchthavens was de impact van de pandemie te merken in het eerste kwartaal. De omzet in de dienstverlening voor de luchtvaart lag bijna 11 procent lager. In de maand maart waren er 65 procent minder passagiers dan een jaar eerder. Het sterkst daalde het aantal passagiers van en naar Azië, waar de pandemie ontstond. Ruim voor half maart waren er al minder passagiers met dit continent als herkomst of bestemming.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button