CoronaCorona gevolgen maatschappijenFinancieelIndustrieOverig nieuws

Europese Commissie keurt staatssteun Tap Air Portugal goed

De Europese Commissie heeft het steunpakket ter waarde van 1,2 miljard euro van de Portugese regering aan Tap goedegekeurd. Hiermee moet de maatschappij op de korte termijn uit de brand worden geholpen.

Plan

Staatssteun mag van de Europese Commissie maximaal zes maanden worden gegeven om een bedrijf de tijd te geven een plan op te stellen. De Portugese autoriteiten hebben aangegeven dat Tap binnen een half jaar een herstructureringsplan zal indienen om de toekomst veilig te stellen.

Sector

“Deze Portugese reddingssteun van 1,2 miljard euro zal Tap Air Portugal helpen om in haar liquiditeitsbehoeften te voorzien en de weg te effenen voor haar herstructurering om haar levensvatbaarheid op lange termijn te verzekeren”, zegt Margrethe Verstager, executive vice president, verantwoordelijk voor het mededingingsbeleid bij de Europese Commissie. “In een sector die bijzonder hard is getroffen door de uitbraak van het coronavirus, zal de maatregel helpen om verstoringen voor passagiers te voorkomen. Met de geleidelijke opheffing van reisbeperkingen en het komende toeristische seizoen komt het indirect ook ten goede aan de Portugese toeristische sector en economie als geheel. We blijven nauw samenwerken met de lidstaten om oplossingen te vinden om bedrijven in deze moeilijke tijden te ondersteunen in overeenstemming met de EU-regels.”

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close