fbpx
CoronavirusFinancieelNaast het nieuwsPiloten en CrewProfessionalVliegvelden

Heathrow moet personeel ontslaan door quarantainemaatregel VK

Heathrow zegt personeel te moeten ontslaan door de quarantainemaatregel van het Verenigd Koninkrijk, welke deze week is ingegaan. Passagiers moeten bij aankomst twee weken in zelfisolatie doorbrengen.

Ontslagen

Eenderde van de leidinggevende functies is al geschrapt. Hoeveel extra banen er nog verloren gaan, is nog niet bekendgemaakt. “Door de crisis heen hebben we geprobeerd om banen te beschermen, maar dit kunnen we niet langer volhouden. Dus we zijn een vrijwillige vertrekregeling overeengekomen met de vakbonden. Hoewel we niet kunnen uitsluiten dat er nog meer ontslagen gaan vallen, onderzoeken we continu de mogelijkheid om het aantal ontslagen te minimaliseren”, aldus John Holland-Keye, CEO van de luchthaven.

Vervoerscijfers

De luchthaven zegt dit tegelijkertijd met het bekendmaken van de vervoerscijfers over mei, waarin een daling van 97 procent van het aantal passagiers te zien is. Deze daling zal volgens Heathrow doorzetten door het quarantainebeleid vanuit het Verenigd Koninkrijk. Het vervoerde aantal tonnage is met 40 procent afgenomen, aangezien het grootste deel van de vracht in de belly van passagiersvliegtuigen wordt vervoerd.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button