fbpx
CoronavirusFinancieelNaast het nieuwsPiloten en CrewProfessionalVliegvelden

Heathrow moet personeel ontslaan door quarantainemaatregel VK

Heathrow zegt personeel te moeten ontslaan door de quarantainemaatregel van het Verenigd Koninkrijk, welke deze week is ingegaan. Passagiers moeten bij aankomst twee weken in zelfisolatie doorbrengen.

Ontslagen

Eenderde van de leidinggevende functies is al geschrapt. Hoeveel extra banen er nog verloren gaan, is nog niet bekendgemaakt. “Door de crisis heen hebben we geprobeerd om banen te beschermen, maar dit kunnen we niet langer volhouden. Dus we zijn een vrijwillige vertrekregeling overeengekomen met de vakbonden. Hoewel we niet kunnen uitsluiten dat er nog meer ontslagen gaan vallen, onderzoeken we continu de mogelijkheid om het aantal ontslagen te minimaliseren”, aldus John Holland-Keye, CEO van de luchthaven.

Vervoerscijfers

De luchthaven zegt dit tegelijkertijd met het bekendmaken van de vervoerscijfers over mei, waarin een daling van 97 procent van het aantal passagiers te zien is. Deze daling zal volgens Heathrow doorzetten door het quarantainebeleid vanuit het Verenigd Koninkrijk. Het vervoerde aantal tonnage is met 40 procent afgenomen, aangezien het grootste deel van de vracht in de belly van passagiersvliegtuigen wordt vervoerd.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button