fbpx
CoronavirusEditors choiceFrequente reizigersKLMNaast het nieuwsNL NieuwsTransavia

KLM- en Transaviaklanten met voucher krijgen tóch hun geld terug

Reizigers van KLM en Transavia die een coronavoucher hebben van vóór 15 mei, kunnen toch hun geld terugkrijgen. De maatschappijen passen het beleid aan nadat de Europese Commissie bij het standpunt bleef dat reizigers de keus moeten krijgen tussen een voucher of een cash refund.

KLM

Klanten die al een voucher hebben ontvangen, kunnen alsnog kiezen voor een cash uitbetaling van hun ticket. Dat schrijft KLM in een aanpassing van het voucherbeleid. Reizigers die de voucher wel kunnen en willen accepteren, krijgen 15 procent extra waarde. Al betekent dat niet altijd daadwerkelijk 15 procent extra. Deze extra waarde wordt niet meegenomen in de uitbetaling bij een cash refund. Het geld terugvragen bij KLM kan via deze pagina.

Transavia

Ook dochter Transavia past het voucherbeleid aan. Voor vluchten die Transavia noodgedwongen moest annuleren vanaf 15 maart, krijgen passagiers alsnog de mogelijkheid om voor een refund van hun ticket te kiezen. Bij Transavia kan het geld binnenkort worden teruggevraagd. De maatschappij werkt aan een oplossing om een veilig proces in te richten. Binnenkort verschijnen de instructies daarvoor op de website van Transavia.

Vragenuur

Minister Cora van Nieuwenhuizen zei begin juni tijdens het vragenuur in de Tweede Kamer dat reizigers met een voucher van vóór de datum alsnog hun geld terug moeten krijgen. Er was verwarring ontstaan over deze kwestie omdat vorige maand werd aangegeven vanaf half mei te handhaven op de Europese verordening.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Michael Stoelinga

Redacteur. Michael heeft een bachelor in de journalistiek en is na zijn studie bij Up blijven 'hangen'. In zijn vrije tijd sport hij graag en hij houdt van reizen. Met name heeft hij een voorliefde voor Noord-Europese landen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button