fbpx
Air FranceCoronavirusNaast het nieuwsRoutes en Bestemmingen

Air France vliegt deze zomer naar 150 bestemmingen

Air France vliegt deze zomer weer naar 150 bestemmingen, 80 procent van het reguliere netwerk van de maatschappij.

Vluchtschema

Nu het luchtverkeer langzaam weer aantrekt, is Air France van plan om haar vluchtschema voor de komende zomer uit te breiden. Eind juni zal de maatschappij op 20 procent van de capaciteit vliegen. Als daarna de reisrestricties van veel landen verder worden versoepeld, zal Air France het aantal vluchten en bestemmingen weer verder laten stijgen. In juli moet 35 procent van het reguliere vluchtschema weer worden uitgevoerd, in augustus is dat 40 procent. Dit zal gedaan worden met 106 van de 224 Franse vliegtuigen.

Netwerk

Met de vliegtuigen is de maatschappij van plan om ongeveer 150 bestemmingen aan te vliegen. Dat is 80 procent van het normale aantal bestemmingen van de maatschappij. Prioriteit bij de uitbreiding van het aantal bestemmingen is de binnenlandse vluchtenmarkt. Tussen Parijs en andere Franse regio’s zal weer worden gevlogen, maar ook wordt het aantal “inter-regionale” vluchten uitgebreid. Daarbij gaat het vooral om de vluchten van en naar Corsica. Op airfrance.com zijn alle bestemmingen te zien.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button