fbpx
DefensieFinancieelMilitairNieuws

Amerikaanse Senaat stemt voor 9,1 miljard aan F-35’s

De Amerikaanse Senaat heeft de regering toestemming gegeven om voor 9,1 miljard dollar aan F-35’s aan te schaffen.

95 F-35’s

In totaal worden met de miljarden 95 F-35’s aangeschaft, 14 meer dan waar president Trump om had gevraagd. Donderdag maakte het Armed Services Committee, een panel van de Senaat, de toestemming voor de aanschaf bekend.

Turkije

De Amerikaanse luchtmacht mag bovendien zes F-35’s in de vloot houden, die oorspronkelijk aan Turkije waren verkocht. De VS zetten Turkije uit het F-35-programma gezet toen het land Russische S-400 raketsystemen had aangeschaft.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button