fbpx
CoronavirusEditors choiceFinancieelKLMNaast het nieuwsNL NieuwsTransavia

Aviclaim verwacht schikking in zaak KLM-coronavouchers

Aviclaim, het claimbureau dat een zaak tegen KLM en Transavia had aangespannen, verwacht een schikking te kunnen treffen nu reizigers die een coronavoucher hebben van vóór 15 mei toch hun geld kunnen terugkrijgen.

Toch restitutie

Reizigers van KLM en Transavia die een coronavoucher hebben van vóór 15 mei, kunnen toch hun geld terugkrijgen. De maatschappijen passen het beleid aan nadat de Europese Commissie bij het standpunt bleef dat reizigers de keus moeten krijgen tussen een voucher of een cash refund. KLM-klanten die al een voucher hebben ontvangen kunnen alsnog kiezen voor een cash uitbetaling van hun ticket. Voor vluchten die Transavia noodgedwongen moest annuleren vanaf 15 maart, krijgen passagiers alsnog de mogelijkheid om voor een refund van hun ticket te kiezen.

Rechtszaak

Claimbureau Aviclaim begon onlangs een rechtszaak tegen onder meer KLM vanwege het feit dat klanten met geannuleerde vluchten van voor 15 mei alleen een voucher konden aanvragen. Een terugbetaling was niet mogelijk. “Meer dan een kwart van onze gevallen gaat over vluchten van de KLM”, aldus Remco Kuilman, directeur van Aviclaim. “Gemiddeld is het boekingsbedrag bij KLM ook hoger, bijna 1200 euro per boeking.”

Schikking

Aviclaim meldt aan Up in the Sky dat het verwacht dat KLM een schikking zal willen treffen, nu de maatschappij erkent dat iedereen hun geld terug moet kunnen krijgen. Het bureau hoopt dat de schikking voor de eerste zittingsdatum van volgende week rond is, zodat er een snelle afwikkeling kan plaatsvinden voor alle gedupeerde reizigers. Tot die tijd blijft de zaak gewoon lopen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button