AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenFinancieelOverig nieuws

Britse maatschappijen vechten quarantaine-regels VK aan

British Airways, easyJet en Ryanair hebben een rechtszaak aangespannen tegen de quarantaine-regels die de Britse overheid heeft ingesteld.

Rechtszaak

Sinds korte tijd zijn er nieuwe regels van kracht voor de Britse luchtvaart: alle binnenkomende reizigers moeten twee weken in quarantaine. Het plan is niet geheel onomstreden, maar is afgelopen maandag toch ingegaan. De maatschappijen ondernemen nu juridische actie, omdat de quarantaine-regels van het Verenigd Koninkrijk een “verwoestend effect op het Britse toerisme” zouden hebben. Volgens de bedrijven brengen de regels enorme schade toe aan de economie en zorgen ze voor duizenden ontslagen.

Nieuw plan

De maatschappijen willen dat de regering haar eerdere quarantainebeleid, dat op 10 maart werd ingesteld, weer overneemt. Hierbij moeten alleen de reizigers die uit “high risk” landen komen twee weken in quarantaine. Volgens de maatschappijen zijn deze oudere regels praktischer en effectiever.

Eerder noemde Ryanair-topman Michael O’Leary de quarantaine-regels ‘ineffectief en onuitvoerbaar”. Heathrow kondigde deze week de eerste ontslagen ten gevolge van de maatregelen aan:

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close