fbpx
AirlinesCoronavirusNaast het nieuwsRoutes en Bestemmingen

Cathay wil richting 10 procent capaciteit in juli

Cathay Pacific zal in juni en juli heel langzaam weer de capaciteit vergroten, al blijft deze voorlopig nog aanzienlijk verminderd.

Capaciteit

Het is voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus dat Cathay haar capaciteit weer vergroot. In juni opereren zowel Cathay als Cathay Dragon op 3,5 procent, een kleine vergroting ten opzichte van 3 procent in mei. In juli gaat de capaciteit in het gunstige scenario verder omhoog naar maximaal 9,4 procent.

Van 100 naar 0,6

De capaciteit van Cathay is bijzonder zwaar geraakt door de pandemie. In mei vervoerden Pacific en Dragon bijna 18.500 passagiers. Ten opzichte van het normale aantal is dat een daling van liefst 99,4 procent. In april vervoerden de maatschappijen slechts 13.700 passagiers. De gemiddelde bezettingsgraad van de vliegtuigen was 29,6 procent.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button