AirlinesBoeingIncidentenNieuwsVeiligheid

Kortsluiting kan 777 plots doen versnellen tijdens taxiën

De autothrottle in een Boeing 777 blijkt de gashendels opeens in vermogen toe te kunnen laten nemen, zo waarschuwt de FAA.

Kortsluiting

Het defect blijkt op te kunnen treden ingeval van een kortsluiting tussen de grounding wires en de TOGA-knoppen. De kortsluiting leidt ertoe dat de vliegcomputer denkt dat de TOGA-knop is ingedrukt, waardoor de motoren automatisch een hoop meer vermogen genereren. De TOGA-knop wordt onder meer bij het opstijgen en na een gemiste approach gebruikt. Het defect treedt vooral op tijdens het taxiën. In één geval trad het defect echter ook op bij het afremmen na de landing, voordat de speedbrakes ingetrokken waren.

FAA

De FAA acht het probleem niet ernstig genoeg voor een luchtwaardigheidsrichtlijn, maar heeft wel een speciale bulletin (waarschuwing) uitgevaardigd naar alle maatschappijen die 777’s in gebruik hebben. Het is de bedoeling dat deze maatschappijen de problemen zo snel mogelijk oplossen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close