fbpx
737 MAXBoeingCoronavirusNaast het nieuwsVliegtuigen

Spirit pauzeert werk 737 Max-onderdelen

Spirit AeroSystems, een van de leveranciers van onderdelen voor Boeing, heeft naar aanleiding van een brief van de vliegtuigbouwer het werk aan vier 737 Max’en onderbroken. De productie van onderdelen voor 16 toestellen – welke dit jaar geleverd zouden worden, maar nog niet aan is begonnen – is voorlopig ook stopgezet.

Productie

Boeing verzocht het bedrijf de productie op pauze te zetten om de leveringsschema’s beter af te stemmen en om te besparen op onnodige productiekosten. Spirit verwacht ook dat er een reductie zal komen in het aantal onderdelen dat Boeing af zal nemen, maar hier is nog geen definitieve informatie over.

Ontslag

Vanwege dit nieuws stuurt Spirit personeel dat op uurbasis werkt in Wichita en direct betrokken is bij het productiewerk of ondersteunende functies met onbetaald verlof voor 21 kalenderdagen vanaf 15 juni. In Tulsa en McAlester zal een deel van het personeel dat op uurbasis werkt worden ontslagen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button