fbpx
LiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijkRuimtevaartVideo

Uniek: de release van 60 SpaceX Starlink-satellieten | Video

SpaceX heeft een unieke video vrijgegeven waarin de deploy sequence van 60 Starlink-satellieten te zien is. Het is de achtste missie in het programma.

Internet

Met het project moet de hele wereld in 2024 toegang hebben tot snel internet. Nu zou de helft van de wereldbevolking nog geen toegang hebben tot internet. In mei 2019 werden de eerste satellieten gelanceerd. Het bedrijf verwacht dat er 12.000 satellieten nodig zijn om het project te laten slagen.

Omzet

In 2025 hoopt het SpaceX hier 30 miljard dollar omzet mee te maken, door de verkoop van internetabonnementen. De opbrengsten van het Starlink-programma voor SpaceX moeten een groot deel van de plannen voor menselijke bases op Mars bekostigen.

De camera is geplaatst in de neus van een Falcon 9-raket en laat zien hoe de satellieten verder de ruimte in worden gebracht.
© SpaceX
© SpaceX

Sytse Sijbesma

Hoofdredacteur van Up in the Sky. Sytse studeert sinds 2018 Fiscaal Recht en Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden en is van jongs af aan gepassioneerd over ruimtevaart en commerciële, zakelijke en recreatieve luchtvaart.

Gerelateerde artikelen

Back to top button