AirlinesHistorische luchtvaartKLMLicht en luchtigLiefhebberNaast het nieuwsNL nieuwsOpmerkelijkVideoVideo opmerkelijk

De DC-10 in zowel KLM, als Northwest livery | Video

Eind jaren ’90 liet Northwest airlines, dat inmiddels is opgegaan in Delta, een van haar DC-10’s omspuiten. Het toestel werd in zowel het Northwest, als in het KLM kleurenschema gespoten. Het vliegtuig was bedoeld om de nauwe samenwerking tussen de beide maatschappijen te vieren. KLM en Northwest waren de eerste maatschappijen die op grote schaal aan codesharing deden. De samenwerking tussen KLM en Northwest wordt vaak gezien als de eerste luchtvaartalliantie.

De DC-10, met registratie N237NW, vloog uitsluitend voor Northwest airlines, maar werd regelmatig ingezet op vluchten naar Schiphol.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close