fbpx
AirlinesCoronavirusNaast het nieuwsRoutes en Bestemmingen

Ryanair wil tijdelijke stop vliegbelasting Verenigd Koninkrijk

Budgetvlieger Ryanair heeft de overheid van het Verenigd Koninkrijk verzocht om de vliegtaks tijdelijk af te schaffen. Eerder adviseerde het Britse transport comité al om de belasting tijdelijk te stoppen.

Ticket

De Air Passenger Duty, zoals de belasting heet, moet door elke maatschappij die op een Britse vliegt luchthaven worden betaald. De meeste maatschappijen nemen de belasting direct mee in de ticketprijs.

Bedrag

Het bedrag dat per passagier betaald moet worden is afhankelijk van de afstand die wordt overbrugd en in welke klasse de passagier reist. Voor een korte economy vlucht is de belasting ongeveer 15 euro. Op een lange vlucht in first class kan de belasting oplopen tot bijna 200 euro.

Steun

Het tijdelijk afschaffen van de belasting zou betekenen dat maatschappijen een grote winstmarge krijgen bij dezelfde ticketprijzen. Dit zou voor Britse luchtvaartmaatschappijen een inkomsten boost betekenen. Een andere mogelijkheid is dat maatschappijen hun prijzen verlagen om meer mensen het vliegtuig in te krijgen. 

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button