AirlinesNieuwsOvernames

Air Italy fuseert mogelijk met Alitalia

De Italiaanse overheid zou overwegen Air Italy met Alitalia te fuseren, zo melden verschillende Italiaanse media.

Air Italy

Het recent omgevallen Air Italy werd ooit opgericht om het noodlijdende Alitalia te beconcurreren. De nieuwkomer ging echter in 2020 failliet en liet enkele gaten achter op de Italiaanse luchtvaartmarkt.

Overnemen

Mocht Air Italy samengevoegd worden met Alitalia, dan zal Alitalia alle bezittingen van Air Italy in handen krijgen. De belangrijkste bezittingen van Air Italy zijn slots en vliegrechten. De vliegtuigen waar Air Italy mee vloog zijn allemaal teruggebracht naar de leasemaatschappijen of naar Qatar Airways, dat enkele toestellen aan de maatschappij uitleende.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close