fbpx
AirlinesFinancieelNieuws

Air Italy fuseert mogelijk met Alitalia

De Italiaanse overheid zou overwegen Air Italy met Alitalia te fuseren, zo melden verschillende Italiaanse media.

Air Italy

Het recent omgevallen Air Italy werd ooit opgericht om het noodlijdende Alitalia te beconcurreren. De nieuwkomer ging echter in 2020 failliet en liet enkele gaten achter op de Italiaanse luchtvaartmarkt.

Overnemen

Mocht Air Italy samengevoegd worden met Alitalia, dan zal Alitalia alle bezittingen van Air Italy in handen krijgen. De belangrijkste bezittingen van Air Italy zijn slots en vliegrechten. De vliegtuigen waar Air Italy mee vloog zijn allemaal teruggebracht naar de leasemaatschappijen of naar Qatar Airways, dat enkele toestellen aan de maatschappij uitleende.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button