AirbusAirlinesFinancieelNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

South African stoot al haar A340’s af

South African Airways stuurt al haar Airbus A340’s terug naar de leasemaatschappijen, zo melden verschillende Zuid Afrikaanse media.

Vloot

In totaal verdwijnen 19 toestellen uit de vloot van South African: 7 Airbus A319-100’s, 6 Airbus A330-200’s, 3 Airbus A340-300’s en 3 Airbus A340-600’s. Verschillende Zuid Afrikaanse media melden dat South African vermoedelijk ook afscheid zal nemen van haar Airbus A320’s. Er wordt verwacht dat Mango, een dochtermaatschappij van South African, alle regionale vluchten van South African op termijn zal overnemen. Aangezien Mango enkel met Boeing 737’s vliegt lijkt het onwaarschijnlijk dat het bedrijf de A320’s van South African in gebruik zal nemen.

Problemen

South African heeft al lange tijd te maken met financiële problemen. De maatschappij heeft sinds 2011 geen winst gemaakt en is al jaren afhankelijk van overheidssteun. Om de coronacrisis door te komen heeft South African een steunpakket ontvangen van omgerekend ongeveer 1 miljard euro.

A340

Steeds meer maatschappijen ruilen hun A340’s in voor zuinigere, tweemotorige toestellen. South African ruilt haar A340’s in voor enkele Airbus A350’s. De maatschappij hoopt dat het lagere brandstofverbruik van de A350 een drastische verlaging van de operationele kosten met zich meebrengt.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close