fbpx
AirbusAirlinesFinancieelNieuwsVliegtuigen

South African stoot al haar A340’s af

South African Airways stuurt al haar Airbus A340’s terug naar de leasemaatschappijen, zo melden verschillende Zuid Afrikaanse media.

Vloot

In totaal verdwijnen 19 toestellen uit de vloot van South African: 7 Airbus A319-100’s, 6 Airbus A330-200’s, 3 Airbus A340-300’s en 3 Airbus A340-600’s. Verschillende Zuid Afrikaanse media melden dat South African vermoedelijk ook afscheid zal nemen van haar Airbus A320’s. Er wordt verwacht dat Mango, een dochtermaatschappij van South African, alle regionale vluchten van South African op termijn zal overnemen. Aangezien Mango enkel met Boeing 737’s vliegt lijkt het onwaarschijnlijk dat het bedrijf de A320’s van South African in gebruik zal nemen.

Problemen

South African heeft al lange tijd te maken met financiële problemen. De maatschappij heeft sinds 2011 geen winst gemaakt en is al jaren afhankelijk van overheidssteun. Om de coronacrisis door te komen heeft South African een steunpakket ontvangen van omgerekend ongeveer 1 miljard euro.

A340

Steeds meer maatschappijen ruilen hun A340’s in voor zuinigere, tweemotorige toestellen. South African ruilt haar A340’s in voor enkele Airbus A350’s. De maatschappij hoopt dat het lagere brandstofverbruik van de A350 een drastische verlaging van de operationele kosten met zich meebrengt.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button