fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsVeiligheid

VietJet Airbus A321 schiet van de baan | Foto’s

Een Airbus A321 van de Vietnamese maatschappij VietJet is zondagochtend van de baan geschoten op de luchthaven van Ho Chi Minhstad, in het zuiden van Vietnam. Bij het incident is niemand gewond geraakt.

Storm

Storm Nuri, die in de regio actief was ten tijde van het incident, heeft vermoedelijk bijgedragen aan het van de baan raken van de Airbus. Ondanks de wind die met 70 kilometer per uur over het vliegveld waaide zou het volgens Vietnamese autoriteiten goed mogelijk moeten zijn geweest om te landen. Wat het incident precies heeft veroorzaakt wordt nog onderzocht.

Seizoen

Stormen zijn in deze tijd van het jaar niet ongewoon in het zuiden van Vietnam. Het regenseizoen in de regio is van mei tot oktober en van juli tot oktober is het tyfoonseizoen in de omgeving van Ho Chi Minhstad.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button