AirlinesIncidentenLow-costNieuwsVeiligheid

VietJet Airbus A321 schiet van de baan | Foto’s

Een Airbus A321 van de Vietnamese maatschappij VietJet is zondagochtend van de baan geschoten op de luchthaven van Ho Chi Minhstad, in het zuiden van Vietnam. Bij het incident is niemand gewond geraakt.

Storm

Storm Nuri, die in de regio actief was ten tijde van het incident, heeft vermoedelijk bijgedragen aan het van de baan raken van de Airbus. Ondanks de wind die met 70 kilometer per uur over het vliegveld waaide zou het volgens Vietnamese autoriteiten goed mogelijk moeten zijn geweest om te landen. Wat het incident precies heeft veroorzaakt wordt nog onderzocht.

Seizoen

Stormen zijn in deze tijd van het jaar niet ongewoon in het zuiden van Vietnam. Het regenseizoen in de regio is van mei tot oktober en van juli tot oktober is het tyfoonseizoen in de omgeving van Ho Chi Minhstad.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close