fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsVeiligheid

VietJet Airbus A321 schiet van de baan | Foto’s

Een Airbus A321 van de Vietnamese maatschappij VietJet is zondagochtend van de baan geschoten op de luchthaven van Ho Chi Minhstad, in het zuiden van Vietnam. Bij het incident is niemand gewond geraakt.

Storm

Storm Nuri, die in de regio actief was ten tijde van het incident, heeft vermoedelijk bijgedragen aan het van de baan raken van de Airbus. Ondanks de wind die met 70 kilometer per uur over het vliegveld waaide zou het volgens Vietnamese autoriteiten goed mogelijk moeten zijn geweest om te landen. Wat het incident precies heeft veroorzaakt wordt nog onderzocht.

Seizoen

Stormen zijn in deze tijd van het jaar niet ongewoon in het zuiden van Vietnam. Het regenseizoen in de regio is van mei tot oktober en van juli tot oktober is het tyfoonseizoen in de omgeving van Ho Chi Minhstad.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button