AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenCorona impact passagiersFrequente reizigerOverig nieuws

Brussels Airlines vliegt weer | Video

Na zo’n drie maanden aan de grond te hebben gestaan, heeft Brussels Airlines maandag de vliegactiviteiten hervat. De eerste vlucht zette koers naar Rome Fiumicino.

Vluchtaanbod

Er wordt gestart met een gereduceerd vluchtaanbod dat in fases zal worden opgebouwd naargelang de vraag toeneemt en de reisbeperkingen worden opgeheven. Tussen 15 juni en 31 augustus moet het vluchtschema geleidelijk worden uitgebreid tot uiteindelijk 59 bestemmingen in 33 landen in Europa, Afrika en de Verenigde Staten.

Opfriscursus

De piloten moeten een opfriscursus volgen voordat zij weer de cockpit in mogen. Door de opschorting van vluchten konden zij namelijk niet voldoen aan de verplichte drie landingen in negentig dagen. Een simulatortest, een theoretisch examen en een Crew Resource Management training zijn onderdeel van deze opfriscrusus. Ook het cabinepersoneel krijgt een opfriscursus.

©Brussels Airlines
©Brussels Airlines

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close