AirlinesFrequente reizigerNieuwsProfessional

China Eastern richt weer nieuwe maatschappij op

China Eastern Airlines heeft plannen aangekondigd om samen met partners een nieuwe luchtvaartmaatschappij op te richten met de naam Sanya International Airlines.

Aandelen

De nieuwe maatschappij wordt voor 51 procent eigendom van China Eastern. Juneyao Airlines neemt een belang van 15 procent en Ctrip Travel Network Technology neemt 14 procent van de aandelen. Hainan Communications Investment Holdings en Sanya Development Holdings nemen beide een belang van 10 procent.

Investering

Er gaat een investering mee gemoeid van drie tot zes miljard yuan, omgerekend ongeveer 346 miljoen tot 752 miljoen euro. De nieuwe maatschappij zal vliegen vanaf Sanya Phoenix International Airport en later ook vanaf de tweede luchthaven in Sanya, welke momenteel nog onder constructie is.

Strategie

Volgens China Eastern zal deze nieuwe maatschappijen bijdragen aan de ‘verbetering van de strategische positie in Zuid-China en aan het vergroten van het concurrentievermogen.’ Het is nog niet bekend wanneer de maatschappij moet starten en wat de vloot- en netwerkplannen zijn.

OTT Airlines

Het is de tweede keer dit jaar dat China Eastern plannen bekendmaakt voor een nieuwe maatschappij. In februari werd One Two Three (OTT) Airlines onthuld. De vloot van deze maatschappij zal voornamelijk uit Comac-vliegtuigen bestaan, zoals de ARJ21 en de C919. Wat betreft de routes zal het gebied rondom de Yangtze en nabijgelegen regio’s worden bediend.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close