fbpx
CoronavirusFrequente reizigersNaast het nieuwsNL NieuwsTUI

Ook TUI biedt nu keus tussen voucher en cash

Ook TUI biedt nu de keus tussen een voucher of een teruggave van het geld bij een vlucht die door corona is geannuleerd, in navolging op andere maatschappijen. Ook klanten die al een voucher hadden ontvangen, kunnen hun geld nog terugkrijgen.

Voucher

Tot aan nu gaf TUI direct een voucher, welke een jaar geldig is en pas na 12 maanden wordt uitbetaald als deze niet gebruikt is. “Reden om het beleid aan te passen is het gewijzigde inzicht van de autoriteiten. Zij hebben immers hun eerdere oproep om niet handhavend op te treden in het geval er voor geannuleerde vluchten ten gevolge van corona vouchers worden uitgegeven, recent ingetrokken”, zegt de touroperator in een verklaring.

Restitutie

De verwachting van het bedrijf is dat later deze maand het proces om de tickets te kunnen restitueren is opgezet. Dan kan er dus worden gekozen tussen een voucher of een teruggave van het geld, wat ook met terugwerkende kracht geldt. Dit geldt overigens alleen voor klanten die alleen een vliegticket hebben gekocht. Pakketreizigers blijven een voucher ontvangen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button