fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNaast het nieuws

Britse parlement niet overtuigd door quarantaine-maatregelen; wil andere aanpak

De Transportcommissie van het Britse parlement is niet overtuigd door de quarantaine-maatregelen van de regering en wil meer bewijs zien.

Kritisch

De Britse Transport Committee heeft zich kritisch uitgelaten over de maatregel dat iedere in het VK arriverende reiziger 14 dagen in quarantaine moet. Volgens de parlementsleden beschadigen de maatregelen het herstel van de luchtvaartsector. De MP’s, van verschillende partijen, hebben gevraagd om een heroverweging van de regering die moet leiden tot een flexibelere aanpak.

Andere aanpak

De commissie zegt een meer doelmatig en genuanceerd grensbeleid te ondersteunen. Deze aanpak moet ertoe leiden dat reizigers uit landen waar het aantal coronavirus-infecties laag is makkelijker het VK in moeten kunnen komen. De Britse regering is gevraagd om het nieuwe, risico-gerichte beleid eind juni klaar te hebben liggen. De luchtvaartsector in het VK roept al langer om een dergelijke aanpak, die in maart ook al tijdelijk werd toegepast.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button