FinancieelNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Embraer bemachtigt 600 miljoen dollar aan financiering

De Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer zegt 600 miljoen aan financiering en leningen op te hebben gehaald.

Financiering

Het pakket bestaat uit directe financiering en leningen. Embraer geeft aan dat ongeveer de helft van het geld via de nationale bank Brazilian National Bank of Economic and Social Development (BNDES) komt. De andere helft komt via andere private en publieke banken. De leningen moeten in 4 jaar worden terugbetaald.

Kapitaalinjectie

De kapitaalinjectie biedt Embraer wat meer financiële ruimte te midden van de coronacrisis. De vraag naar nieuwe vliegtuigen is sterk gedaald. Daarbij kwam dat de joint venture tussen Embraer en Boeing op het laatste moment niet doorging. In het eerste kwartaal van dit jaar leed het bedrijf mede daardoor een verlies van 292 miljoen dollar.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close