fbpx
EmbraerFinancieelNieuwsVliegtuigen

Embraer bemachtigt 600 miljoen dollar aan financiering

De Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer zegt 600 miljoen aan financiering en leningen op te hebben gehaald.

Financiering

Het pakket bestaat uit directe financiering en leningen. Embraer geeft aan dat ongeveer de helft van het geld via de nationale bank Brazilian National Bank of Economic and Social Development (BNDES) komt. De andere helft komt via andere private en publieke banken. De leningen moeten in 4 jaar worden terugbetaald.

Kapitaalinjectie

De kapitaalinjectie biedt Embraer wat meer financiële ruimte te midden van de coronacrisis. De vraag naar nieuwe vliegtuigen is sterk gedaald. Daarbij kwam dat de joint venture tussen Embraer en Boeing op het laatste moment niet doorging. In het eerste kwartaal van dit jaar leed het bedrijf mede daardoor een verlies van 292 miljoen dollar.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button