AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenFinancieelIndustrieOverig nieuws

Grote Chinese maatschappijen zien significante stijging passagiers in mei

De grootste drie Chinese maatschappijen hebben in mei miljoenen meer passagiers vervoerd dan in de maanden daarvoor.

Groei

Het is de eerste keer in heel 2020 dat alle drie de maatschappijen meer passagiers vervoeren dan in de maand ervoor. China Southern vervoerde in mei bijna 6 miljoen passagiers, ten opzichte van ongeveer 4 miljoen in de maand ervoor. Air China en China Eastern groeien allebei van ongeveer 2,5 miljoen passagiers in april naar bijna 4,2 miljoen in mei.

Passagiers

Volgens de CAA, de Chinese luchtvaartautoriteit, werden op 5 juni voor het eerst sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus meer dan één miljoen passagiers op een dag vervoerd door Chinese maatschappijen. Bij Air China was de passagiersbezetting in mei 67,5 procent. Bij China Southern, dat meer dan 50 procent meer passagiers vervoerde dan in april, was dit 66,8 procent. Bij China Eastern lag dit percentage op 64,6 procent. Ten opzichte van de situatie in 2019 blijft het huidige aantal passagiers van alle drie maatschappijen nog ruim 60 procent achter.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/