fbpx
AirlinesLiefhebberNieuws

Qantas neemt definitief afscheid van 747’s

Qantas heeft aangegeven na 49 jaar afscheid te nemen van de Boeing 747 vloot, die nu drie maanden geleden aan de grond staan.

Pensioen

Qantas maakt in maart al bekend dat de toestellen voorlopig aan de grond zouden blijven staan. Het was onduidelijk of de vliegtuigen, die eigenlijk tot 2021 hadden moeten vliegen, nog tijdelijk zouden terugkeren. Nu is de kogel definitief door de kerk. Het is nog onduidelijk of alle 747’s gesloopt worden. Vorig jaar kreeg een oude 747 van Qantas bijvoorbeeld als testvliegtuig een tweede leven bij Rolls-Royce. Volgens Executive Traveller zou General Electric mogelijk geïnteresseerd zijn in enkele 747’s van de Australische maatschappij.

Vervanging

De 747’s zijn grotendeels vervangen door Boeing 787’s, die ten opzichte van de Jumbojet een stuk efficiënter en moderner zijn. Het is nog niet duidelijk wat er met de Airbus A380’s, waarvan Qantas er 12 in dienst heeft, gaat gebeuren. De grenzen van Australië, dat ruim 7000 coronavirus-besmettingen kent, blijven voorlopig gesloten. Mogelijk gaat tot wel de helft van de A380’s eveneens met vervroegd pensioen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button