fbpx
CoronavirusNaast het nieuwsVeiligheid

Regering VS verdeelt bijna 100 miljoen mondkapjes over vliegvelden

De Amerikaanse regering verstuurd bijna 100 miljoen mondkapjes naar vliegvelden en openbaar vervoersbedrijven om reizigers te beschermen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Mondkapjes

Ongeveer 86,8 miljoen mondkapjes worden verdeeld over de Amerikaanse vliegvelden. 9,6 miljoen mondkapjes zullen naar 458 openbaar vervoersbedrijven en het Amerikaanse Ministerie van Transport worden verstuurd. Dat kondigde het ministerie eerder deze week aan.

Oproep

Het ministerie benadrukt dat passagiers nog steeds verantwoordelijk zijn om hun eigen mondkapjes mee te nemen. De geleverde mondkapjes zijn slechts bedoeld als een aanvulling. Bij veel Amerikaanse maatschappijen geldt dat passagiers aan boord van het vliegtuig gezichtsbedekking moeten dragen, ook al is er geen overheidsmaatregel die dat vereist. De Air Line Pilots Association (ALPA), de grootste pilotenvakbond van de VS, heeft al meerdere keren de FAA opgeroepen van maatschappijen te vereisen dat zij de richtlijnen van het Center for Disease Control volgen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button